Om meg

Om megJeg er født i 1957 og oppvokst på Høybråten i Oslo.

Etter endt skolegang gikk jeg i gipsmakerlære hos min far, og fra 1981 til 1994 arbeidet jeg som gipsmaker i egen bedrift, Kavaletten.

Jeg arbeidet hovedsakelig med skulptur og var i 3 år engasjert ved atelieret i Vigelandsmuseet, hvor også min bestefar arbeidet frem til 1957. Det var spennende å gå i bestefars fotspor i museet!

Dette arbeidet, og samarbeidet med anerkjente billedhuggere, som Per Ung, Skule Waksvik, Solveig Schafferer og Lise Amundsen, inspirerte meg til å lage egne skulpturer. Som gipsmaker hadde jeg lært prosessen fra leiremodell, via forloren form og negativforming til ferdig støpt skulptur.

Mine skulpturer laget jeg både i bronsepatinert kunstbetong og  hageskulpturene ble støpt i vanlig betong.


I 2015 ble jeg sertifisert instruktør i Mixit-Art hos Ellen Hegg. Dette er noe nytt og spennende innen kunsten. Det er ulike medier som brukes i maleri og skulptur, og det gir utrolige muligheter til kreativ utfoldelse. 


Siden 1981 har tegning og maling vært min hobby.

Det startet med maling på porselen, glass og tre, men siden 1994 har jeg gått utallige kurs i olje- og akrylmaling hos flere kjente norske malere, f.eks. Kari Anne Handeland, Ellen Hegg, Reidar Finsrud, Bjørn Engkrog, Jan Ove Tuv, Bjørn Algrim og Enver Gashi og Bjørnulf Dyrud.


Maleriene mine er for det meste malt i figurativ, naturalistisk stil,

i olje og akryl, og jeg jobber med form, lys og skygge. Jeg lærer hele tiden nye teknikker som collage, kull og kritt, renneteknikker, lag-på-lag.

Stilleben og krukker er yndede motiver, men  jeg finner også inspirasjon til motiver fra mine mange reiser i inn- og utland.

I det siste året har jeg også begynt å lære om abstrakt kunst hos Bjørnulf Dyrud. Dette er nytt og spennende for meg, og jeg kommer til å jobbe mye med dette fremover!


De siste 10 årene har jeg holdt mange kurs i olje og akrylmaling, både for barn og voksne. Det er både moro å vise andre hvordan jeg jobber, og å hjelpe flere til å finne gleden i malingen.


Jeg har deltatt på en mengde felles-utstillinger i regi av Lions Club på Høybråten, Tveita og Bærum, flere medlemsutstillinger i Groruddalen Kunstforening,  Lørenskog Kunstforening, og Høybråten Maleklubb. Til daglig er mine malerier utstilt i Galleri Høybråten.

Flere av mine malerier og skulpturer har tidligere vært antatt på den juryerte Romeriks-utstillingen.


I mai 2017 holdt jeg min første separate utstilling i Grendehuset på Vega i Nordland. Dette inspirerte til flere utstillingen, og i september 2019 holdt jeg en stor utstilling i Galleri Art To Be i Tomter.


toril@kavaletten.no